Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/5/5/8/tvf.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
Nov 032008
 

———————————————————— 

Öppet brev till Eva Hamilton.

Med anledning av det rykte som säger att Sveriges Television ändrat sin policy angående eftertexter, sk.  credit, där bl.a. Tv-fotografernas namn numera inte ska finnas med,  vill Tv-Fotografernas förening göra följande uttalande.
Att man vill korta ner ”rulltexter” och därmed plocka bort en del personer kan vi förstå. Men att Tv-fotografen som tagit bilderna och enligt vår mening äger rätten till dem,  inte får stå med, tycker vi är utomordentligt dåligt.
Genom åren har man bland Tv –fotografer inte pratat lika mycket om upphovsrätt som t.ex. bland stillbildsfotografer.  Vilket har gjort att nån sorts praxis har tillämpats. TvF vill ändra på det.
Vi anser att det är god sed att, tillsammans med övriga med upphovsrättsliga anspråk,  även Tv-fotografer står med i credittexten.
TvF och dess medlemmar önskar besked i frågan.

Stockholm den 31 oktober 2008

Peter Mild
Ordförande i TvF

Sorry, the comment form is closed at this time.