Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/5/5/8/tvf.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
mar 222011
 

Norsk filmförbund har sedan den 1a Januari i år fått till ett avtal som reglerar arbetstiderna i Norge.

Enligt  Vera Axelsen, biträde i norskfilmforbund och tvfotograf så lyckades man förra året samla 500 fotografer, ljudtekniker, redigerare och regissörer. Det var nära att utbryta strejk innan man fick till den historiska överenskommelsen.
Dom viktigaste reglerna är:
1) Reglerad arbetstid med extra ersättning för all tid över 8 timmar.

2) 50% tillägg under de första fyra timmarna, 100% för de närmaste 5 och 200% tilläg efter det.

3) Tillägg för nattarbete mellan 0:00 till 07:00, med 70% extra per timme.

4) Söndag / helgdag extra avgift på 400 Norska kronor.

5) Tillägg för resor.

På sistone är det många Svenska tv-arbetare som fått erbjudanden om att jobba på både kortare och längre projekt i Norge. Tänk på att kolla med Norskfilmförbund eller någon Norsk kollega så ni vet vad som gäller med avtal och övertid. Vi vill ju inte att Svenskar ska jobba i Norge för att vi är billiga, utan för vår kompetens.

Läs mer på Norsk Filmforbunds hemsida.

Sorry, the comment form is closed at this time.