Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/5/5/8/tvf.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
apr 232018
 

Pressmeddelande.

Än en gång vill Tv-fotografernas förening lyfta fram de ofta anonyma personerna bakom bilderna som syns på TV. Personer som lägger ner sin själ i arbetet. Som besitter stor kompetens och yrkesskicklighet.

Årets vinnare av Tv-Fotografernas förenings tv-fotopris Gyllene Snittet är:

Årets Tv-fotograf Enkamera.
Ulrik Pegelow, Stockholm.

Ulrik har tillhört toppskiktet i många år och alltid stått för en hög kvalitet och bildkänsla som t.ex. i sitt arbete med Duellen, Renées Brygga och artistpresentationerna i Melodifestivalen.

Årets Tv-fotograf Flerkamera.
Niklas Östling, Göteborg.

Niklas är en mycket mångsidig fotograf med specialiteter som bl.a. steadicam, handkamera och vajerkameraoperatör. Produktioner under året har bl.a. varit P3 Guld, Melodifestivalen och Världscupen i skidskytte i Östersund.

Årets Tv-fotograf Sport.
Ulf Mellander, Löddeköping.

Ulf är en mycket erfaren sportfotograf i flerkameraproduktioner som t.ex. fotboll och ishockey och
som med känsla och finess kan berätta en story med sina bilder.

Årets Prestation.
Lisa Klerhed, Uppsala.

För första gången går i år prestationspriset inte till en tv-fotograf utan till en ofta bortglömd yrkesgrupp nämligen assistenter. Yrken som är nära kopplade till tv-fotografen och som ofta gör ett stort och viktigt jobb lite i skymundan.
Lisa har under flera år arbetat bl.a. som ob-ass, länktekniker, riggare och Tom.
Hon är noggrann och ambitiös och en uppskattad teammedlem.

Årets Hederspris.
Peter Mild, Kungsängen.

Peter har i snart 30 år varit en högt ansedd fotograf inom flera olika typer av TV-produktion. Alltid med leverans av högsta klass.
I en tid då allt fler tv-arbetare känt sig otrygga med dåliga villkor har Peter varit en ledargestalt och kämpat för bättre villkor inom tv- branschen bl.a. genom debatter, seminarier och tidningsartiklar. Peter var också med och startade Tv-Fotografernas förening 2006 och efter att ha varit dess ordförande i 12 år lämnar han nu det uppdraget.
Även Gyllene Snittet var han med och startade 2010.

Priserna kommer att delas ut på Gyllene Snittet Galan den 8 maj på Bio Rio i Stockholm. Mingel från 17.30 och prisutdelning 19.00-20.00.

Sorry, the comment form is closed at this time.